СКУПШТИНА УВБС – коментар Владе Ђукића

СМЕШТАЈ ЗА ПОРОДИЦЕ ИЗ "БРИСТОЛА": Министар одбране потврдио да ће ...
Прошло je 28 година како постоје војни бескућници а 21 година od формирања Удружења војних бескућника Србије.
И даље смо смештени у преко 25 различитих војних објеката и у подстанарским собама, где су нам одузета сва људска права.
Станујемо у условима недостојним човека.
Постојимо у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Сомбору, Нишу и у другим већим градовима.
 
Данас, на дан људских права Удружење је одржало своју 21-у годишњу Скупштину.
На исту су позвани министар одбране господин А. Вулин са представницима Министарства одбране, Заштитник грађана, господин З. Пашалић, Народни посланици-чланови одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Р. Стбије, Народни посланици Миодраг Линта и Звонимир Ђокић, Председник Удружења војних пензионера Србије , председник Клуба генерала, представници СУБНОР Србије као и представници Удружења која подржавају нашу борбу.
 
Први пут, на Скупштини нису присуствовали представници Министарства одбрани што представља пораз и урушавање система Републике Србије. Нису се одазвали ни Народни посланици-чланови одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Р. Стбије, осим посланика Балше Божовића, као ни председник Удружења војних пензионера Србије иако су скоро сви војни бескућници и њихови чланови.
 
Како се Министарство одбране понаша према војним бескућницима, видело се из примера хотела „Бристол“, али и из данашње одлуке да први пут не присуствују одржавању Скупштине УВБС: Министарство одбране не поштује наша стечена права и  перманентно крши Устав и законе. Отишли су и корак даље па су нам у случају „Бристола“ искључивали грејање, лифт, топлу воду, електричну енергију и друго. Нису се обазирали  ни на штрајк глађу па су и на тај начин додатно угрожавали наше животе.
 
Скупштина је протекла у радној атмосфери, а учешће у раду Скупштине су узели и уважени гости уз  обећањe да ће се својим залагањем потрудити да помогну да се проблем војног бескућнишва напокон реши, док Министарство одбране ни после 28 година не показује добру вољу  да још  2500 војних бескућника и њихових породица у Србији ствoри свој дом.

 

 

Б  е  о  г  р  а  д,

10.12.2019. године.

                                                                                                                  

П  р  е  д  с  е  д  н  и  к   UVBS

 Владо Ђукић 

Постави коментар