Ljudska prava vojnih beskućnika – ТВ КАНАЛ9, изјаве: Владо Ђукић, Хаџи Нада Павићевић, народни посланици Балша Божовић и Миодраг Линта

Ljudska prava vojnih beskućnika

VIDEO K9: Ministarstvo odbrane ni posle 28 godina ne pokazuje dobru volju da još 2.500 vojnih beskućnika i njihovih porodica u Srbiji stvori svoj dom, saopšteno je nakon godišnje Skupštine Vojnih beskućnika Srbije održane juče u Beogradu na Dan ljudskih prava.

Погледајте видео снимак ТВ Канал 9

ИЗЈАВЕ:
Председник УВБС Владо Ђукић
Потпредседник ГО УВБС Београд и један од оснивача удружења Хаџи Нада Павићевић

Народни посланици: Балша Божовић
Миодраг Линта

 

Vojni beskućnici koji postoje 28 godina i koji su pre 21 godinu formirali Udruženje vojnih beskućnika Srbije i dalje su smešteni u više od 25 različitih vojnih objekata u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Somboru, Nišu i u drugim većim gradovima.

Žive u podstanarskim sobama, gde su im oduzeta sva ljudska prava, saopšteno je nakon 21. godišnje skupštine koju je ovo udruženje održalo na Dan ljudskih prava, 10. decembra.

Na skup su, kako navode, pozvani ministar odbrane Aleksandar Vulin sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Zaštitnik građana, narodni poslanici članovi odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, Narodni poslanici Miodrag Linta i Zvonimir Đokić, predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije, predsednik Kluba generala, predstavnici SUBNOR-a Srbije kao i predstavnici Udruženja koja podržavaju našu borbu.

Prvi put Skupštini nisu prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane što, kako stoji u saopštenju, “Predstavlja poraz i urušavanje sistema Republike Srbije”.

Osim poslanika Balše Božovića, nisu se odazvali ni Narodni poslanici-članovi odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije, kao ni predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije iako su, kako kažu, skoro svi vojni beskućnici i njihovi članovi.

Ovaj gest i slučaj hotela “Bristol”, smatraju u Udruženju vojnih beskućnika Srbije, odražava jasan stav nadležnog ministarstva prema njima.

Skupština je protekla u radnoj atmosferi, a učešće u radu Skupštine su uzeli i uvaženi gosti uz obećanje da će se svojim zalaganjem potruditi da pomognu da problem vojnog beskućnišva u Srbiji bude napokon rešen.

Постави коментар