Vučić: Večeras ili sutra sastajem se sa ljudima iz „Bristola“

Vučić: Večeras ili sutra sastajem se sa ljudima iz „Bristola“

 

 

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/ Sava Radovanović / Promo

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se, po povratku iz Vatikana, već večeras ili sutra ujutru, sastati sa ljudima koji žive u hotelu „Bristol“, kako bi pokušao da reši njihov problem.

 

  • Treba da rešavamo probleme običnih ljudi. Ako stignem možda i večeras, ako ne ujutru – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Vatikanu.

*** Ministarstvo odbrane je ranije ove sedmice saopštilo da ostaje pri stavu da se pitanje stambenog rešenja za osobe u „Bristolu“ reši u okviru zakona i utvrđenih procedura, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 osoba. Navodi se da nezakonita rešenja problema za ljude u „Bristolu“ nemaju podršku tog ministarstva.

 

Prethodno je narodni poslanik Miodrag Linta pozvao Ministarstvo da reši stambeno pitanje 10 porodica vojnih beskućnika i penzionera koji žive u hotelu „Bristol“.

„Porodice koje imaju rešenje za dodelu pripadajućeg stana treba da dobiju stanove u zakup na neodređeno vreme, dok porodicama koje nemaju rešenje treba da se dodeli stan u zakup na određeno vreme“, saopštio je tada Savez Srba iz regiona.

Linta je, takođe, apelovao na Ministarstvo odbrane da se, do konačnog rešenja, stanarima u Hotelu „Bristol“ ponovo priključi struja, kao i topla voda.


https://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-veceras-ili-sutra-sastajem-se-sa-ljudima-iz-bristola/0w5kv05#vuukle-comments

 

**** Ради се о „необавештености“ портпарола Министарства. Не постоји никаква јединствена ранг листа стамбених интересената. Постоји 9 група и сваки пут се станови додељују некоме из тих група. Пензионери обично извисе.

Поред тога пензионерима је забрањено право на добијање кредита, итд…

 

 

Постави коментар